Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте. От три месеца съм горд собственик на Alfa Romeo 147 1.9 JTD До момента за слушане на музика използвам от т.н. трансмитери, но качеството не е такова каквото ми се иска, а и запалката ми не работи без колата да бъда запалена/на контакт. Затова ми се ще да си закупя CD с USB порт, но се притеснявам, че поради необичайната форма и големина на фабричното такова, едно ново CD би развалило иначе красивия вид на таблото. Чувал съм, че има разни панели, които да запълнят евентуално оставащото празно разстояние, но ми се ще да чуя как сте се справили вие с този "проблем", и доволни ли сте от резултата?
    Предположих, че има много такива въпроси по темата, но тъй като не успях да използвам адекватно търсачката, за да намеря отговор на въпроса си, реших да пиша тук в тази тема, за да не отварям излишно нова.

Всъщност ще се възползвам да попитам и още нещо. От около седмица имам проблем с отварянето на задна дясна врата. Отвътре се отваря, но отвън не. За съжаление съм пълен абдал, и не смея да се заема да я правя сам. Често ли се случва на тези коли, и лесно ли е за правене ?
    Last edited by Monteso; d.m.y г., 21:23.

Comment

• Що не можеш да ползваш оригиналното.За дръжката сигурно ти е счупена външната дръжка, ама не съм разглобявал такава и ще се въздържа.Имаше някъде тема за нея, ама и аз не мога да я намеря.Ето една идея за сд.А ето я, мисля че на 147 е същото или доста подобно - http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E2%F0%E0%F2%E0
      Attached Files
      Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 00:38.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Според мен един Yatour ще свърши перфектна работа без да прецаква визията или да губи функционалността на мултиволана. Пък и е по-евтин от бюджетните cd-та с usb, по спомени към 80лв излизаше от китайските сайтове.

Comment

• Това е много готино. За първи път чувам. Първото което срещнах за Алфа е 150 лева, но ще се разровя по-сериозно за по-добра цена.
          Ще попитам и още нещо, всъщност последният ми проблем за момента с колата. Взех я с прецакана чистачка на задното стъкло, ама до сега не ми пукаше дали работи, тъй като времето беше много добро. Някой свалял ли е кората на вратата на багажника да разкаже освен на болтове на какво още се държи ?

Comment

• По спомени имаше издатини някъде около червените правоъгълници, които не позволяват директно да се издърпа и свали кората, тъй като се промушват между структурните подпорки на вратата. За това след като свалиш болтовете и откачиш щипките, преди да я издърпаш трябва да я "плъзнеш" (ако мога така да го обясня) по посока на стрелката и излиза.

За yatour-a по-тънко излиза в ebay или aliexpress.
            Attached Files

Comment

• http://www.cars.bg/c1356243 колата е брутаално яка... не съм виждал на живо никога.

Comment

• Не е трудно трябва внимаваш с щипките, които държат кората, че се чупят лесно, те се сменят де, но ако се счупи пластмасата на която се държат мама му.

П.С. Млако офтопик, ама ти Монтесо дето навсякъде ли е Монтесо, май беше от Перник, по други форуми съм те засичал?
                '05 Alfa 147 1.9JTD 115hp

Comment

• Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                  http://www.cars.bg/c1356243 колата е брутаално яка... не съм виждал на живо никога.

Колата се е оказала доста доста читава Цитирам Радостин Иванов " GTAто се оказа доста читава и маи ще се возим на истинко Арезе 3.2 V6 250 атмосверни коне "
                  " С лупи си е,има и окачване KW коиловъри,генерация и софт , Уникална е "

Дано да стане форумна , а вече може би е ..

ПП: снимки с инфо в профила на Радо в ФБ .
                  Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                  Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Най-вероятно мен си ме засичал. Така като ти гледам аватара, ще да е от форума на Gong.
                    А бе искам да попитам, тази вечер докато се прибирах към вкъщи,правейки десен завой колата се изгаси сама. Изписа ми Engine oil pressure low или нещо от сорта. В тоя момент не извадих бърза мисъл да погледна температурата на двигателя, тъй като бързах да освободя пътя и запалих колата наново. Този път компютъра показа пет от пет черти за маслото, а датчика за температурата залепи на 90 градуса и не мръдна, докато не паркирах пред блока. Там макар и в тъмното на фенерче, проверих маслото и нивото е съвсем нормално.
                    Колата беше напълно обслужена след закупуването и. Маслото е Selenia.
                    Утре ще трябва да повъртя извънградско, според вас има ли от какво да се притеснявам ?

Comment

• И на мен ми се е случвало веднъж да изпише същото като изпуснах съединителя и изгасих двигателя. Въпроса е защо е изгаснал, ако при теб случаят не е такъв, то може би заминаващ си датчик КВ?

Comment

• За подобна грешка изчетох доста в Alfa Owners, консенсусът за тази грешка е че се появява при изпускане на колата. Просто от това че изведнъж пада рязко налягането на маслото и датчик го отчита. Не трябва да е притеснение ако се появява само като ти загасва колата, защото си я изпуснал. Ако се появи при нормално движение, тогава е за притеснение.
                        Last edited by SnapLackOfTraction; d.m.y г., 10:15.
                        '05 Alfa 147 1.9JTD 115hp

Comment

• Първоначално публикувано от Monteso Покажи съобщение
                          Здравейте. От три месеца съм горд собственик на Alfa Romeo 147 1.9 JTD До момента за слушане на музика използвам от т.н. трансмитери, но качеството не е такова каквото ми се иска, а и запалката ми не работи без колата да бъда запалена/на контакт. Затова ми се ще да си закупя CD с USB порт, но се притеснявам, че поради необичайната форма и големина на фабричното такова, едно ново CD би развалило иначе красивия вид на таблото. Чувал съм, че има разни панели, които да запълнят евентуално оставащото празно разстояние, но ми се ще да чуя как сте се справили вие с този "проблем", и доволни ли сте от резултата?
                          Предположих, че има много такива въпроси по темата, но тъй като не успях да използвам адекватно търсачката, за да намеря отговор на въпроса си, реших да пиша тук в тази тема, за да не отварям излишно нова.

Всъщност ще се възползвам да попитам и още нещо. От около седмица имам проблем с отварянето на задна дясна врата. Отвътре се отваря, но отвън не. За съжаление съм пълен абдал, и не смея да се заема да я правя сам. Често ли се случва на тези коли, и лесно ли е за правене ?
                          Има всичко..споко,сигурен съм че и в БГ ги има...
                          http://m.motonet.fi/fi/varaosat/7/au...uoteryhma=1112
                          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Бях доста набумкал музиката, и вярвайте ми не чувах какъвто и да било външен шум. В интерес на истината, първата ми мисъл бе, че съм изпуснал колата, защото насреща в моето платно ми излезе някакъв джип, и задържах колата на втора при доста ниски обороти вместо да върна предавка. Но не съм убеден дали причината е в мен, или просто колата сама си изгасна, защото в този момент не чувах двигателя. Притеснявам се, че може двигателят сам да е спрял, и ако го повтори отново в завой може да стане беля. Снощи ми се заключи волана, но бях с много ниска скорост и просто спрях.
                            Има ли смисъл да направя една диагностика просто за мое успокоение, или смятате, че е безсмислено да си харча парите ?

@undy, благодаря ти за линка, но за момента не ми го зарежда. После ще опитам да го отворя пак.
                            Last edited by Monteso; d.m.y г., 10:37.

Comment

• Волана ти се е заключил докато си върнал ключа да я запалиш отново, или от самосебе си??

Comment

• Мисля, че стана още преди да върна ключа.

Comment

Working...
                                X